Dyscalculie onderzoek

Chinski heeft zich gespecialiseerd in dyscalculie-onderzoek. Wanneer een kind achterloopt op het gebied van rekenen, kan er besloten worden om te onderzoeken of er sprake is van Dyscalculie. Er kan eerst een dyscalculie screeningtest gedaan worden, of direct een dyscalculie-onderzoek gedaan worden.

Screening

Wat
De Dyscalculie Screening Test (DST-NL) is ontwikkeld om de grootte van het risico op Dyscalculie bij kinderen te bepalen.

Wie
Voor kinderen vanaf 6 jaar tot 16, 5 jaar

Werkwijze
De afname duurt ongeveer 2 uur.

 

Dyscalculie onderzoek

Wat
Dyscalculie is een stoornis die gekenmerkt wordt door een hardnekkig probleem met rekenen. Meer specifiek: het betreft een hardnekkig probleem met het leren en vlot en/of accuraat oproepen en/of toepassen van rekenkennis en wiskundekennis. Chinski werkt volgens het landelijke protocol ERWD.

Als u een vermoeden heeft dat er bij uw kind sprake is van dyscalculie kunt u bij Chinski terecht voor een (korte) screening of een (volledig) dyscalculieonderzoek. Hiervoor heeft u geen verwijzing van school of huisarts nodig.

Wie
Voor kinderen vanaf groep 3 op het (speciaal) basisonderwijs en middelbaar onderwijs.

Werkwijze
Een dyscalculie onderzoek wordt (afhankelijk van de aanwezigheid van een geldige intelligentiebepaling) afgenomen in 1 of 2 dagdelen en bestaat uit een intake, afname onderzoek, verslag inclusief handelingsgerichte adviezen en een adviesgesprek met de ouders. Eventueel kan er voor worden gekozen om de onderzoeksresultaten op school door Chinski toe te laten lichten opdat er een gericht plan van aanpak gemaakt kan worden. Indien er een diagnose dyscalculie gesteld kan worden krijgt uw zoon/dochter ook een dyscalculieverklaring.

Een eventuele dyscalculiebehandeling kan ook plaatsvinden bij Chinski.

 

Leuk weetje:
Wij zijn actief betrokken bij onderzoek naar dyscalculie en Femke Trommar is  auteur van het boekje “Tom is speciaal”.

 

Titel: Tom is speciaal ISBN: 90-811228-1-9 (kinderboek)

Dit boek gaat over een jongetje, dat kampt met rekenproblemen. Het vertelt hoe dit jongetje zich voelt en hoe de mensen in zijn omgeving daarop reageren. Boekje geschikt voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar (ook leuk voor volwassenen en oudere kinderen)

Kosten: 9,95 euro (excl. 2 euro verzendkosten)

 

[contact-form-7 id=”266″ title=”Boekje Formulier”]

Chinski werkt volgens het landelijke protocol ERWD.

Uitgebreid rekenonderzoek bestaat uit een intake, onderzoek, verslaglegging en een advies voor behandeling dyscalculie. De behandeling kan ook plaatsvinden bij Chinski.

Indien er een diagnose dyscalculie gesteld kan worden krijgt uw zoon/dochter ook een dyscalculieverklaring.