Voor:

Kosten

De kosten voor een dyslexie onderzoek en/of behandeling worden onder bepaalde voorwaarden vergoed door de gemeente waarin je kind woont (ingeschreven staat).

Vergoede zorg

Wij hebben contracten voor dyslexiezorg met verschillende gemeenten:

  • Regio Amsterdam en omgeving: Aalsmeer, Amsterdam, Amstelveen, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland (Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Purmer, Uitdam, Watergang, Zuiderwoude), Wormerland (Wormer, Jisp, Wijdewormer), Zaanstad (Assendelft, Krommenie, Wormerveer, Westzaan, Zaandijk, Koog a/d Zaan, Zaandam).
  • Regio Gooi en Vechtstreek: Blaricum, Gooise Meren (Bussum, Naarden, Muiden, Muiderberg), Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren.
  • Regio Utrecht-West: De Ronde Venen (Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis), Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht (Breukelen, Loenen, Maarssen), Woerden.
  • Regio Eemland: Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest, Woudenberg
  • Regio Noord-Brabant: ’s Hertogenbosch, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Landerd, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Mill & St. Hubert, Oss, Sint Anthonis, Uden, Vught.
  • Regio Alkmaar: Alkmaar, Heiloo, Uitgeest, Bergen, Castricum en Dijk & Waard.

Dit betekent dat vergoeding van dyslexiezorg mogelijk is nadat door de gemeente/poortwachter een screening is gedaan en een ontvankelijkheidsverklaring is toegekend. In de regio Alkmaar en een aantal gemeenten binnen de regio Zaanstreek-Waterland wordt de screening niet gedaan door een poortwachter maar door de zorgaanbieder (Chinski).
Informeer bij jouw gemeente hoe dyslexiezorg wordt geregeld.

Niet-vergoede zorg

Wanneer een onderzoek naar dyslexie niet vergoed wordt door de gemeente omdat niet wordt voldaan aan de criteria voor vergoede zorg, kan er alsnog sprake zijn van dyslexie. Er kan dan alsnog een dyslexie onderzoek plaatsvinden. Chinski zal dan eerst het dossier screenen om te beoordelen of een onderzoek geadviseerd wordt. Voor deze screening hebben we de volgende gegevens nodig: uitdraai van het LeerlingVolg Systeem (LVS), handelingsplannen van de geboden hulp op lees- en spellinggebied, informatie vanuit school m.b.t. het vermoeden van dyslexie en eventuele verslaglegging van eerdere hulpverlening. Voor deze screening worden kosten in rekening gebracht. Wanneer na de screening blijkt dat onderzoek geadviseerd wordt, zal een onderzoeksovereenkomst worden opgesteld en worden de vervolgafspraken ingepland (intake en onderzoeksochtenden). Wil je meer informatie over de kosten voor een dyslexie onderzoek? Stuur dan een mail naar info@chinski.nl.

De kosten voor het onderzoek worden na afloop van het onderzoek middels 1 digitale factuur in rekening gebracht. 

Wanneer na een dyslexie onderzoek blijkt dat er sprake is van dyslexie, kan gestart worden met een niet-vergoede dyslexiebehandeling. De kosten hiervan worden besproken tijdens het adviesgesprek na het onderzoek. Wil je meer informatie over de actuele prijzen van een dyslexiebehandeling, stuur dan een mail naar info@chinski.nl. Voor een behandeltraject werken we bij voorkeur met een automatische incassomachtiging, welke aan het eind van elke maand wordt geïncasseerd.