Voor:

Werkwijze

Aanmelding en screening in orde binnen? Dan vindt het intakegesprek plaats.

In het intakegesprek zijn we nieuwsgierig naar jou en bekijken we samen alle leefdomeinen; gezin, familie, netwerk, school / werk en sport. We hebben een open oplossingsgerichte en systemische blik en kijken samen waar jij als cliënt en je  systeem heen wil. Wat kun jij al zelf oppakken en wat kan Chinski bieden.

Het intakegesprek duurt vaak 45 minuten en kan zowel online als op één van onze praktijklocaties plaatsvinden. Bij dit intakegesprek ben jij vaak zelf aanwezig en mensen die belangrijk voor je zijn mocht je dit willen.

Onze afspraken/vervolgafspraken maken we daar waar dat het beste past. Soms is dat bij ons op 1 van onze locaties en we werken ook veel online, zowel in de intake fase als tijdens de behandelfase. We gebruiken therapieland als onze

Na het intakegesprek wordt in het multidisciplinair overleg de aanmelding besproken en een plan van aanpak opgesteld. Wanneer er meer informatie verzameld moet worden zal er eerst een screening en mogelijk vervolgdiagnostiek worden gepland. Daarna komt er een behandeladvies en wordt er gestart met behandeling. Wanneer het beeld voor iedereen duidelijk is, zal er direct gestart worden met behandeling.

Verloop Traject

Je krijgt een vaste behandelaar toegewezen die samenwerkt met andere collega’s binnen Chinski. Bij Chinski werken orthopedagogen (generalist), (gz-)psychologen, pedagogen, psychologen  en systeemtherapeuten.  Alle trajecten kunnen plaatsvinden in de praktijk, online of indien mogelijk en wenselijk thuis. De duur en locatie van een traject wordt in overleg besloten.

Afsluiten Traject

Wanneer er in gezamenlijkheid is besloten dat er zelfstandig verder gegaan kan worden of een nieuw traject elders beter past, zal er worden afgesloten.

Locaties

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich bij ons thuis voelen. Wij ontvangen iedereen graag in onze kleinschalige locaties waar een huiselijke sfeer heerst. Er is altijd een fijne plek om even op de behandelaar te wachten met een kopje thee of koffie.

Samenwerken

Wij geloven dat je samen sterk staat. Onze krachten bundelen we dan ook regelmatig met andere specialisten en instellingen als gemeenten, (huis)artsen, scholen en/of wijkteams, buurtteams, OKT’s en CJG’s.

Intern opleiden

Chinski is een organisatie die het belangrijk vindt om intern op te leiden. Wij zijn een erkende opleidingsinstelling voor verschillende MBO, HBO, Universiteiten en WO + opleidingen. Daar zijn we heel erg trots op. Wij zijn daarom ook een broedplaats van nieuw talent in het werkveld. Om te groeien is samenwerken met vaste collega’s van groot belang. Mogelijk dat er een collega in opleiding zal deelnemen bij het traject. Wanneer er hier bezwaar tegen is, laat dat gerust weten.  Voor meer informatie zie intern opleiden en stagelopen.